HVB in De Gelderlander

Uit De Gelderlander van woensdag 1 augustus 2018:

Het is eigenlijk te warm om hard te lopen. Maar om de training nu af te zeggen, dat vonden de trainers van Hardloopvereniging Beuningen (HVB) zonde. Dus gaven ze gisteravond, net als die dinsdag ervoor, een looptraining rondom én in de Waal bij Beuningen. “Loopoefeningen kun je ook in het water doen. Dat is met dit warme weer toch veel fijner?”, zegt Ruud van Domburg, hardlooptrainer van HVB. “Vorige week was het ’s avonds nog 32 graden. De Waal zorgde toen echt voor verkoeling.”

De Beuningse hardloopvereniging heeft zo’n 160 leden. Na de zomervakantie komen er wellicht weer hardlopers bij. Dan start de beginnerscursus, waarin de deelnemers in zeven weken tijd twintig minuten achter elkaar leren hardlopen.